Kids Nieuws

Sinterklaas Maaspoort Den Bosch Scc de Schans
Sinterklaas Maaspoort Den Bosch Scc de Schans

Op zondag 25 november  2018 zal Sinterklaas weer op de Maaspoort aankomen. Dit gaat hij ook dit jaar weer groots vieren in Sporthal De Schans van 14.00 uur tot 17.00 uur. Alle kinderen zijn uitgenodigd om mee te komen feesten en te genieten van alle optredens, workshops en andere leuke kinderactiviteiten.

Het programma ziet er als volgt uit:
– Om 14.00 uur gaat de zaal open en kunnen de kinderen en ouders alvast genieten van de activiteiten, lekkere versnaperingen en leuke optredens.
– We verwachten dat Sinterklaas en Hoofdpiet rond 15.00 uur aankomt bij De Schans waar hij op spectaculaire wijze al zingend zal worden onthaald door alle kinderen. Er is voldoende gelegenheid om een liedje te zingen en tekeningen of knutselwerken aan Sinterklaas en Hoofdpiet te geven.
– Rond 16.00 uur zwaaien we Sinterklaas uit en begint de Pietendisco waarbij de kinderen tot ca. 17:00 uur nog volop kunnen nagenieten van het Sinterklaasfeest.

Wil jij meehelpen om dit Sinterklaasfeest nog leuker te maken? Klik dan op  Aanmelden

Het Sinterklaasfeest Maaspoort 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door het wijk- en dorpsbudget van Gemeente ‘s-Hertogenbosch, SCC de Schans, diverse sport en dansverenigingen, lokale betrokken ondernemers en natuurlijk de vrijwilligers van Stichting Maaspoort Kids.

Op vrijdag 16 november zal er in SCC de Schans van 15.00 – 17.00 uur een speciale Sinterklaas knutselmiddag plaatsvinden.

Voor meer informatie over de evenementen en activiteiten van Maaspoort Kids, kijk op www.maaspoortkids.nl of email MaaspoortKids@gmail.com.


PERSBERICHT

Oprichting Stichting Maaspoort Kids is een feit!

19 augustus 2018, ’s-Hertogenbosch – Met de oprichting van Stichting Maaspoort Kids komen er nóg meer bruisende kinderactiviteiten terug in de wijk Maaspoort. Na het succesvolle Sinterklaasfeest en Koningsdag van de afgelopen 2 jaar, willen wij als stichting Maaspoort Kids nu starten met wekelijkse, dan wel maandelijkse, kinderactiviteiten. Maaspoort Kids is 3 jaar geleden als idee geboren door drie actieve vaders uit de wijk Maaspoort (Alex Tiebosch, Erik Hendrixen, Barry Kanters). Onder het motto: “wie werkt met kinderen, bouwt aan de toekomst” willen wij samen met een grote groep vrijwilligers kinderactiviteiten weer op de kaart zetten in de wijk Maaspoort. “Het was hard nodig dat er in deze wijk weer wat werd ondernomen voor de kinderen, want er gebeurde niet veel” aldus Bonita Sevinga (bestuurslid).

Nu de stichting is opgericht willen wij graag doorpakken. De bedoeling is om komend halfjaar te starten met de eerste wekelijkse en/of maandelijkse activiteiten. Wij gaan binnenkort peilen bij de ouders en kinderen uit de wijk aan welke activiteiten (knutselclub, filmmiddag, kinderdisco etc.) behoefte is. In samenwerking met wijkbewoners en andere betrokken organisaties uit de Maaspoort hopen wij deze activiteiten snel op te kunnen zetten.

We zijn al meer dan een jaar in overleg met de gemeente en bestuurders voor een eigen stek, waar we deze activiteiten kunnen uitvoeren en de benodigde spullen op kunnen slaan. Helaas nu nog zonder positief resultaat, maar we hopen op korte termijn opnieuw met de gemeente om de tafel te gaan en definitief een eigen plek te kunnen krijgen. Onze voorkeur gaat uit naar een plek dat centraal gelegen is in de wijk en ook het sociale karakter biedt dat past bij onze doelstelling: “het bevorderen van de sociale cohesie door burgerparticipatie”. Wie helpt Stichting Maaspoort Kids een vast onderkomen te bieden?

Voor meer informatie over Maaspoort Kids en/of aanmelden als vrijwilliger voor kinderactiviteiten kijk op www.maaspoortkids.nl of stuur een e-mail naar maaspoortkids@gmail.com.Dat er in een wijk met 17.000 inwoners geen kinderactiviteiten werden uitgevoerd is niet meer van deze tijd. De kinderen van tegenwoordig zijn sneller, intelligenter, slimmer en continu opzoek naar uitdagingen en ontspanning. Voormalig Jeugdwerk Maaspoort dat tegenwoordig De Poort heet richt zich vanwege gemeentebeleid enkel nog op de oudere jeugd. Hiermee is er een groot gat gevallen in het het aanbod almede de sociale cohesie in de wijk. In de hoogtijdagen van Jeugdwerk Maaspoort waren er veel activiteiten voor de kinderen die werden gedragen door een grote groep vaders en moeders uit de wijk Maaspoort. Ieder had hart voor zijn eigen activiteit en zette zich met volle overgave in. Helaas is daar niets meer van over waardoor de jeugd op Maaspoort maar verveeld rondhangt in de wijk of achter het beeld van een laptop, pc of tablet verstopt zit.

In andere buurten en wijken van ‘s-Hertogenbosch zoals Rosmalen, Hambaken en Empel bruist het van de activiteiten georganiseerd door vrijwilligers met ondersteuning van diverse professionals. De overheid, sommeert ons meer en meer, om op elkaar te letten en zorg te dragen voor elkaar. Nu het contact in de wijk er niet meer is,  loopt de wijk Maaspoort  leeg, kinderactiviteiten worden elders gezocht. Daardoor is er helaas geen committent meer in de wijk Maaspoort en dat moet veranderen. Om de kinderen en de wijk niet teleur te stellen hebben wij besloten om de Stichting Maaspoort  Kids op te richten. 

Doel/Missie

 

 

Deel dit bericht: