Menu Sluiten

Wijkkrant van en voor Maaspoorters

Vanmiddag heeft wethouder Roy Geers het eerste exemplaar van de wijkkrant voor de Maaspoort feestelijk overhandigd. Met deze nieuwe wijkkrant die ‘De Maas(re)Poorter heet, heeft Maaspoort nu ook een eigen papieren wijkkrant. De krant zal dit jaar drie keer verschijnen; in 2025 vier keer.

Een groep betrokken Maaspoorters heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om dit te realiseren. Ze zijn ervan overtuigd dat een papieren krant die bij iedereen in de bus valt, meer impact heeft dan een digitaal medium.

Er werkten ook kinderen mee aan het eerste wijkblad. Zo ontvingen kinderen van Basisschool De Bron Moon van Farent bij hen op school. Medeleerlingen gingen naar het Futurahuis en interviewden daar de locatiebeheerder en twee bewoners. Met hulp van Nicolle van Basisschool de Bron maakten zij twee mooie artikelen.Maar ze bieden u in de eerste editie nog meer! Zo vertelt Laura over haar bezoek bij PowerUp073 en doet Sacha verslag van een gezellige middag bij Ouderen Sociëteit Maaspoort. Wim voorziet u van allerlei interessant ‘groen’ nieuws en Bianca zet een eigenaresse van een donatiekast ‘In the spotlight’. Ook vindt u in onze eerste editie allerlei praktische informatie én een prijsvraag.

Ook de gemeente heeft een belangrijke bijdrage geleverd bij het tot stand komen van dit initiatief en zal ook gebruik gaan maken van dit nieuwe medium.

Met deze krant hopen zij de communicatie tussen de bewoners te verbeteren en een podium te bieden voor iedereen die iets met de Maaspoort wil delen en daarom is er ook een website

Een digitale versie is rechtstreeks hier te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *