Menu Sluiten

De Wijboom komt in actie voor Villa Joep

Tijdens de kerstperiode zet kindcentrum de Wijboom zich in voor Villa Joep! Het fonds tegen Neuroblastoom kinderkanker. Helaas heeft een van de kleuters van KC de Wijboom te kampen met deze ziekte. Hij kreeg een overlevingskans van 40-60%. Na meerdere chemokuren en geopereerd te zijn is er 96% van de tumor verwijderd. Hij krijgt nu nog bestralingen en daarna immunotherapie, wat zijn overlevingskans met 20% verhoogt. Zijn ouders hebben dit doel aangedragen, omdat het belangrijk is dat er meer onderzoek wordt gedaan!
We gaan dan ook geld inzamelen door op dinsdag 19 december een sponsorloop te organiseren. Alle leerlingen van KC de Wijboom hebben een formulier mee naar huis gekregen, waarmee ze familie, vrienden, buren en kennissen kunnen vragen hen te sponsoren. Met het ingezamelde geld wordt onderzoek gedaan naar Neuroblastoom en mogelijke behandelingen.
Ook is er een lege flessen actie op school. Op die manier kunnen de kleinere kinderen van de (dag)opvang ook hun steentje bijdragen. Bij de hoofdingang van de school staat een winkelwagen, waar lege flessen kunnen worden ingeleverd of bonnetjes van lege flessen. Dit geld zal samen met de opbrengst van de sponsorloop ook worden gedoneerd aan Villa Joep.
Alle leerlingen van KC de Wijboom hebben op school informatie gekregen van een vrijwilliger van Villa Joep, zodat zij weten waarvoor zij in actie komen! Wilt u meer informatie over Villa Joep? Kijk dan op www.villajoep.nl