Menu Sluiten

Mensen met een gouden hart!

Rien is 68  en Bep 65 ze wonen al vanaf 1985 op de Maaspoort. Ze zijn 3e geworden met de verkiezing Maaspoorter van het jaar 2017. De top 3 stellen wij deze week middels wat leuke berichten aan jullie voor.

Inge Hendriks (Stichting gefeliciflapstaartbox) ; Ze waren eerst vrijwilligers voor een andere organisatie daarmee maakten we boodschappen pakketten en deelden we elke avond brood/broodjes uit. Toen ik ben begonnen met de gefeliciflapstaartbox zijn ze bij mij gestart. Bep en Rien zijn echte trouwe vrijwilligers, wanneer ik hulp vraag zijn ze er altijd en ze slaan geen rommelmark of braderie over. Daar verkopen we tweedehands spullen en met de opbrengst kunnen we weer benodigdheden voor de gefeliciflapstaartbox kopen. Ze zijn heel enthousiast over de box, praten hier graag over en zo hebben we ook al een aantal sponsors gekregen. Ze staan voor iedereen klaar, maar hun kinderen en kleinkinderen staan op nr 1.

Arie Jan van Zanten (directeur ATO-KindCentrum Sterrenbosch) ; Rien is een hele tijd onze “tuinopa” geweest. Daarnaast ondersteunt hij zo nu en dan bij andere zaken. Bep is vorig jaar bij ons op school gestart als “fruitoma”. Het gratis op school uitdelen van fruit (gefinancierd vanuit een Europese subsidie), daarbij speelt Bep een grote rol. Ze komt drie dagen per week naar school en samen met moeder, of stagiaires zorgt ze er voor dat het fruit wordt schoongemaakt en over de leerlingen van de school wordt verdeeld. Daarnaast kan ze het dan niet laten om er voor de zorgen dat de keuken netjes is, er koffie is gezet. Wij zijn heel blij met Bep aldus Arie Jan van Zanten.

Wij vonden dat deze toppers wel een bloemetje hadden verdient. Onze sponsor Bloemsierkunst Oxalis reageerde eveneens enthousiast en stelde daarom gelijk een bosje bloemen beschikbaar.

Oxalis