De eerste steen…

2 weken geleden werden wij getagd in een Facebookbericht van Daphne Passenier.
Daphne is 34 en inmiddels woonachtig in Almere. Maar zoals ze schreef liggen haar roots in het mooie ‘s-Hertogenbosch. Basischool de Meander aan de zwartbroekweg 420 heeft een belangrijke rol in haar jeugd gehad. Zo mocht haar tweeling broertje de eerste paal slaan. En heeft ze samen met haar jongere broertje in 1993 de eerste steen gelegd. Alle 3 waren ze bij toeval voor dit speciale moment uitgeloot.

Als ze in ‘s-Hertogenbosch is gaat ze nog wel eens kijken naar de school en de eerste steen om leuke herinneringen op te halen. De school gaat echter plaats maken voor een woon-zorg complex. De vraag was of ze de steen zou kunnen krijgen als herinnering. Na contact met van Kaathoven die namens de gemeente de sloop uit zou voeren is tijdens de sloop met toestemming van de gemeente de steen vakkundig met de hand verwijderd. Vandaag hebben wij de steen overgedragen. Van de school was echter niet veel meer over. Maar de herinneringen blijvenโ€ฆ

Facebook reacties
Deel dit bericht:
Naar de inhoud springen
%d bloggers liken dit: