Groenen willen opnieuw beginnen met bomenplan Van Zwietenpark Maaspoort

De kapvergunning intrekken en met de gehele buurt aan tafel over nu en noodzaak van het kappen van dertig bomen aan de noordzijde van het Van Zwietenpark in Maaspoort.

Daarmee gaat De Bossche Groenen verder dan de door de gemeente voor september aangekondigde informatieavond over de omstreden bomenkap. ,,Die handreiking is volstrekt onvoldoende. Veel buurtbewoners voelen zich niet gehoord en worden geconfronteerd met een voldongen feit’’, aldus fractievoorzitter Judith Hendrickx.

Medio juli schrapte de gemeente op het allerlaatste moment de kap van dertig bomen, werklui stonden al klaar, maar door de tegenstand uit de buurt is de kap (vooralsnog) uitgesteld. De bomen zouden te veel zon en licht wegnemen en door de worteldruk zou her en der het fietspad omhoog komen. Bewoners die direct achter de bomen wonen waren al jaren bezig om de hoofdzakelijk vleugelnoten van bijna veertig jaar oud aan te pakken. Een aantal wijkbewoners die gebruik maken van het park tekenden echter bezwaar aan.

Voetpaden vervallen

Volgens de Groenen hebben de bewoners van de appartementen geen last van ernstige schaduwwerking, constateert Hendrickx na een bezoek ter plekke. Verdunning is voor haar niet aan de orde en volgens De Bossche Groenen zou het beter zijn om alle paden in het park nog eens te bekijken. ,,En waar mogelijk overbodige voetpaden te laten vervallen om meer bomen te behouden.’’

Hendrickx vraagt het college van B en W een klankbordgroep in te stellen.

bron: bd.nl

Deel dit bericht:
Skip to content
%d bloggers liken dit: