Stan Peters, PvdA, Lijst 8, nummer 9

Stelt u zichzelf eens voor middels een kort verhaaltje!ย 

Ik ben Stan Peters, 21 jaar jong en ben geboren en getogen Bosschenaar. Sinds mijn 4e woon ik al in de Maaspoort in de Schoutenbuurt. Ik heb op basisschool de Meander gezeten. Op mijn 10e zijn mijn ouders gescheiden en sindsdien ben ik om de week bij mijn moeder in de Schoutenbuurt en mijn vader die lange tijd in de Polderbuurt woonde geweest.ย  Ik heb lang geturnd bij de Flik-Flak (daar was ik alleen niet erg goed in :P) en van mijn 6eย  tot afgelopen jaar bij scouting Den Bosch Noord gezeten, waar ik de laatste drie jaar ook actief was als leiding van de waterscouts. Verder hou ik erg van muziek maken en politiek, waarom ik mij ook heb aangemeld als kandidaat-raadslid voor de PvdA.

1. Wat heeft u bewogen om de politiek in te gaan en te kiezen voor deze partij?ย 

Vanaf mijn 16e kreeg ik wat interesse in de politiek. Dit groeide door de jaren heen en bij stemwijzers kwam bij mij vaak de PvdA eruit rollen. Ik kon mij goed vinden in de idealen van de PvdA, namelijk het idee dat iedereen recht heeft op gelijke kansen, dat je afkomst niet je toekomst bepaald en dat je mensen met wie het even wat minder gaat een helpende hand moet toereiken. Afgelopen jaren zag ik ook vaak in het nieuws dat het op bepaalde punten de verkeerde kant opgaat in de wereld. Trump werd bijvoorbeeld president in de V.S. en de Britten verlieten de EU. Bij deze gebeurtenissen zag je dat veel jongeren niet gingen stemmen en het vervolgens wel oneens waren met de uitslag. Ik wil dus vooral laten zien dat het belangrijk is dat zij gaan stemmen, omdat de politiek ook gaat over dingen die voor jongeren heel belangrijk zijn.

2. Wat zou u direct willen veranderen als u raadslid gaat worden?ย 

Ik zou Den Bosch aantrekkelijker willen maken voor jongeren. Dus door veel meer betaalbare woningen bij te bouwen en jongerencultuur en evenementen voor jongeren meer ruimte te geven in de stad.

3. Wat zijn de 2 belangrijkste onderwerpen voor uw partij en waarom?

De twee belangrijkste onderwerpen van de PvdA in mijn optiek zijn de woningnood en armoede onder kinderen, aangezien dit ook de grootste problemen in Den Bosch zijn. Door gebrek aan betaalbare woningen dreigt Den Bosch te veranderen in een stad voor rijke ouderen. Den Bosch moet een stad blijven voor iedereen. Daarnaast zijn er in een rijke stad als Den Bosch nog 4000 kinderen die in armoede leven. Dit zou niet moeten mogen en daarom willen we ervoor zorgen dat deze kinderen ook gewoon mee kunnen doen met sporten, op muziekles kunnen gaan en meekunnen op schoolreisje.

4. Met welke partijen zou u niet samen willen werken? En waarom?ย 

Politiek is samenwerken en dus zou ik niemand uit willen sluiten. Dit ligt er natuurlijk ook aan hoe constructief andere partijen zijn. Ik zie ons bijvoorbeeld niet snel samenwerken met de PVV, maar ik laat ze graag het tegendeel bewijzen. Als zij wel constructief samen willen werken om bijvoorbeeld de verloedering van speelparkjes tegen te gaan zonder dit gelijk te wijten aan de islam, vind ik dit best. Helaas is de PVV in het verleden nooit een erg constructieve partij gebleken.

5. Veel partijen richten zich op specifieke dorpen en wijken. Aan welke wijken en dorpen is er volgens u te weinig aandacht besteed afgelopen periode?ย 

Afgelopen week liepen we met rozen door de Hambaken en ik merk dat daar in de afgelopen vier jaar helemaal niets gebeurt is terwijl deze wijk wel een opknapbeurtje kan gebruiken. Als de problemen in deze wijk worden opgelost, zal dit ook voordelig zijn voor de Maaspoort aangezien het wel eens gebeurt dat hangjongeren uit de Hambaken herrie komen schoppen in de Maaspoort.

6. Een bron van ergernis in Maaspoort is de huidige staat van het winkelcentrum. Wat zou de Bossche politiek hier voor een rol in kunnen spelen om dit te verbeteren? Het winkelcentrum is eigendom van Dela Vastgoed.

De gemeente kan voorstellen doen aan de eigenaar om de omgeving te verbeteren zodat het winkelcentrum voor de winkels en winkeliers interessanter wordt.

7. Veel verkeer uit Empel en de Groote Wielen maakt gebruik van de Maaspoortweg waaronder ook veel vrachtverkeer. De verwachting is dat door de komst van het nieuwe industrieterrein in Empel dit zal gaan toenemen. Wat zou een oplossing kunnen zijn om het gebruik van de Maaspoortweg te ontlasten?ย 

Een oplossing zou kunnen zijn een nieuwe ontsluitingsweg via de Burgemeester Burgerslaan naar het nieuwe bedrijventerrein Empel. Op dit moment wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar mogelijke oplossingen voor dit ingewikkelde probleem. Een ding kan niet: verbreding van de weg. Wat bijvoorbeeld wel zou kunnen: een snelle busverbinding naar het station in de spits vanuit Empel, Groote Wielen en Maaspoort.

8. Maaspoort Kids bestaande uit een aantal betrokken wijkbewoners wil een eigen stek in de wijk voor kinderactiviteiten. Is uw partij bereidt dit initiatief te ondersteunen en hoe?

Wij zijn altijd bereid om goede buurtinitiatieven te steunen. We gaan graag met Maaspoort Kids in gesprek over wat we voor ze kunnen betekenen.

9. Wat vond u van de bijeenkomst voor politieke partijen in de Schans?

Ik was er zelf niet bij aangezien Gert-Jan van Rooij namens de PvdA het woord deed en ik daar niet als klapvee wilde gaan zitten, maar die plek graag voor de Maaspoorters wilde houden die nog geen keuze hadden gemaakt. Ik heb het wel teruggezien en erover gehoord en het was jammer dat er zo weinig bewoners zelf waren en vooral de achterban van de partijen.

10.Wat zou u als Maaspoorter voor onze wijk in de komende raadsperiode op de politieke agenda willen zetten

Om de CO2 uitstoot te beperken en mensen meer te stimuleren met het OV te gaan, zou ik graag willen dat de bereikbaarheid met het OV toeneemt. Zo moet je snel met de bus naar het station kunnen zonder eerst de hele wijk door te cruisen en zou het goed zijn als de Maaspoort een eigen treinstation krijgt.

Facebook reacties
Deel dit bericht:
Naar de inhoud springen
%d bloggers liken dit: