Sander van Hasselt, SP, Lijst 6, Nummer 11
Stelt u zichzelf eens voor middels een kort verhaaltje!ย
Mijn naam is Sander van Hasselt. Ik ben in Den Bosch geboren in 1996.
Ik woon sinds 2000 in de Maaspoort. In gesprekken aan de deur ben ik veel teleurstelling tegen gekomen. Dat komt door alle bezuingingen op bijvoorbeeld de zorg, dure huurwoningen en het gegraai aan de top. Maar ik denk dat we met zijn allen hier iets aan kunnen veranderen.
1. Wat heeft u bewogen om de politiek in te gaan en te kiezen voor deze partij?ย
In 2014 ben ik lid geworden van de Socialistische Partij, omdat ik denk dat deze wereld veel menswaardiger en socialer kan zijn.
2. Wat zou u direct willen veranderen als u raadslid gaat worden?ย
Een gemeentelijke woningbouwcorporatie opzetten, Thuiszorg in gemeentelijke handen. De sociale dienst sociaal maken en geen mensen zonder loon laten werken voor commerciรซle bedrijven. Werken moet lonen. Meer inspraak voor de Mensen in de buurt.
3. Wat zijn de 2 belangrijkste onderwerpen voor uw partij en waarom?
Meer bouwen van sociale huurwoningen. Nu moeten mensen 7 jaar wachten voordat zij een woning kunnen krijgen. Goede zorg voor alle mensen. Niet alleen krijgen mensen te weinig uren thuiszorg, maar zijn er wachtlijsten in de jeugdzorg, lopen mensen met schulden en armoede tegen regels aan die niet uit te leggen zijn.
4. Met welke partijen zou u niet samen willen werken? En waarom?ย
Met de PVV of lokale partijen die discrimineren zullen wij niet mee gaan samenwerken
5. Veel partijen richten zich op specifieke dorpen en wijken. Aan welke wijken en dorpen is er volgens u te weinig aandacht besteed afgelopen periode?ย
Aan de wijken Maaspoort maar ook Kruiskamp is veel te weinig aandacht gegeven. Sociale wijkcentrums alsย De Schans maar ook de Helftheuvel worden gehuisvest in gedateerde gebouwen. De ouderen in deze wijken worden aan de kant gezet, zij die wonen in zgn.55+ woningen, worden nu geconfronteerd dat er ook jongere in deze huizen komen wonen, terwijl deze mensen speciaal voor de rust hier zijn komen woonen. Er is daar met hen niet over overlegd. vaak weten mensen niet waar ze voor hulp moeten aan kloppen.
6. Een bron van ergernis in Maaspoort is de huidige staat van het winkelcentrum. Wat zou de Bossche politiek hier voor een rol in kunnen spelen om dit te verbeteren? Het winkelcentrum is eigendom van Dela Vastgoed.
Gesprekken met DELA en bewoners aangaan. Zijn er geen geschikte commerciรซle partijen voor de leegstaande winkels te vinden, kan er een ontmoetingsplaats gecreeerd worden. Ook voor eenย sociale weggeefwinkel of een loket voor alle hulpvragen zal er misschien een plaats zijn.
7. Veel verkeer uit Empel en de Groote Wielen maakt gebruik van de Maaspoortweg waaronder ook veel vrachtverkeer. De verwachting is dat door de komst van het nieuwe industrieterrein in Empel dit zal gaan toenemen. Wat zou een oplossing kunnen zijn om het gebruik van de Maaspoortweg te ontlasten?
Samen zoeken naar oplossingen. Extra afrit van de snelwegen naar Empel aanleggen. Vrachtwagens de route aan de buitenkant van de wijk laten rijden.Stimuleren van openbaar vervoer zoals een nieuws station in Maaspoort.
8. Maaspoort Kids bestaande uit een aantal betrokken wijkbewoners wil een eigen stek in de wijk voor kinderactiviteiten. Is uw partij bereidt dit initiatief te ondersteunen en hoe?
Zeker, wij hebben ons in het verleden hier al sterk voor gemaakt. Bij de kinderen begint de binding met elkaar, het initiatief van Maaspoort Kids zal deze kinderen ook later blijven binden.
9. Wat vond u van de bijeenkomst voor politieke partijen in de Schans?
Goed georganiseerd, helaas weinig echte bewoners. De zaal zou wel wat groter hebben mogen zijn. Maar dat heeft alles te maken met de slechte staat van het gebouw. Onze gemeente heeft gekozen om er een wijkplein maar nog erger De Boschwijzer in het gebouw in te passen. Dit gaat ten kosten van waar het gebouw voor is neergezet. Verbinding van de mensen uit de wijk.
10. Wat zou u als Maaspoorter voor onze wijk in de komende raadsperiode op de politieke agenda willen zetten
Meer aandacht voor wat mensen willen. Een eigentijds sociaal cultureel centrum opzetten. Meer aanspreekpunten voor bewoners creรซren. De buurt veiliger te maken, niet met cameraโs maar met mensen. Voor de ouderen kleine zorghuizen bouwen. voor jongeren meer ontmoetingsplekken met faciliteiten.