Mikhael Hack, VVD, Lijst 3, nummer 4

1. Wat heeft u bewogen om de politiek in te gaan en te kiezen voor deze partij?ย 

Ik heb als kind niet altijd een makkelijke thuissituatie gehad. Dat heeft mij het belang van bepaalde liberale waarden als verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid geleerd. Ik wil graag bouwen aan een stad en een samenleving waarin ieder individu de vrijheid krijgt om het beste uit zichzelf te halen en zijn dromen na te streven; bij dat gedachtegoed past de VVD het beste.

2. Wat zou u direct willen veranderen als u raadslid gaat worden?ย 

Ik ben over het algemeen geen fan van radicale veranderingen. Ik denk dat een stad veel meer gebaat is bij stabiliteit en continuรฏteit in het bestuur. Dat betekent niet dat er geen dingen zijn waar ik wat aan wil doen (bijvoorbeeld het woningtekort voor starters of de veiligheid in bepaalde wijken), maar wel dat je bedachtzaam te werk moet gaan in plaats van zomaar het roer om te gooien.

3. Wat zijn de 2 belangrijkste onderwerpen voor uw partij en waarom?

Economie en degelijk bestuur

4. Met welke partijen zou u niet samen willen werken? En waarom?ย 

Ik ben bereid met iedereen samen te werken, mits dat op een constructieve manier kan.

5. Veel partijen richten zich op specifieke dorpen en wijken. Aan welke wijken en dorpen is er volgens u te weinig aandacht besteed afgelopen periode?ย 

Vaak worden gemeentelijke middelen ingezet om โ€˜mindereโ€™ wijken omhoog te trekken, waardoor het risico bestaat dat je de wijken die hun zaken wรฉl op orde hebben vergeet. De Maaspoort valt wat mij betreft in die laatste categorie en zou ik daarom graag wat meer aandacht geven.

6. Een bron van ergernis in Maaspoort is de huidige staat van het winkelcentrum. Wat zou de Bossche politiek hier voor een rol in kunnen spelen om dit te verbeteren? Het winkelcentrum is eigendom van Dela Vastgoed.

Onze wethouder kan altijd zijn โ€˜soft powerโ€™ gebruiken door met de eigenaar in gesprek te gaan over wat er allemaal gedaan kan worden, maar omdat het winkelcentrum uiteindelijk geen gemeentelijk eigendom is, blijft de rol van de politiek beperkt.

7. Veel verkeer uit Empel en de Groote Wielen maakt gebruik van de Maaspoortweg waaronder ook veel vrachtverkeer. De verwachting is dat door de komst van het nieuwe industrieterrein in Empel dit zal gaan toenemen. Wat zou een oplossing kunnen zijn om het gebruik van de Maaspoortweg te ontlasten?ย 

Wij willen dat er snel begonnen wordt met de aanleg van de Oostelijke Landweg, die enkele van de bereikbaarheidsproblemen in (onder andere) de Maaspoort kan verlichten. Als men immers elders de snelweg opgaat, krijgt de Maaspoortweg per definitie minder (vracht)verkeer te verduren.

8. Maaspoort Kids bestaande uit een aantal betrokken wijkbewoners wil een eigen stek in de wijk voor kinderactiviteiten. Is uw partij bereidt dit initiatief te ondersteunen en hoe?

Absoluut! De grootste behoefte die ik van Maaspoort Kids heb vernomen is ruimte, waarvoor wij in De Schans graag gelegenheid geboden zouden zien. Onze fractie heeft daar eind februari nog schriftelijke vragen over gesteld aan het College. We zijn er dus mee bezig!

9. Wat vond u van de bijeenkomst voor politieke partijen in de Schans?

In alle eerlijkheid vond ik het aantal mensen dat niet al betrokken was bij een politieke partij schrikbarend laag. Er is echt werk aan de winkel als we dit soort debatten in de toekomst ook een andere functie willen geven dan alleen die van โ€˜onderonsjeโ€™ van de gevestigde namen.

10. Wat zou u als Maaspoorter voor onze wijk in de komende raadsperiode op de politieke agenda willen zetten

Veiligheid. By far het belangrijkste onderwerp dat ter sprake komt als ik hier mensen spreek, inclusief mijn eigen omgeving.

Facebook reacties
Deel dit bericht:
Naar de inhoud springen
%d bloggers liken dit: