Gert-Jan van Rooij, PvdA, Lijst 8, nummer 5

Stelt u zichzelf eens voor middels een kort verhaaltje!
Ik ben Gert-Jan van Rooij, 61 jaar en sinds 2010 actief voor de PvdA. Ik woon sinds 1987 in de Harmoniepolder. In het dagelijks leven werk ik als juridisch medewerker bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Voor de PvdA heb ik me de afgelopen jaren als commissielid ingezet in de raadscommissie ROB met onder meer de portefeuilles Wonen, verkeer, milieu en ruimtelijke ordening. De afgelopen 4 maanden was ik gemeenteraadslid en dat wil ik de komende 4 jaar ook weer worden om me in te zetten voor de inwoners van onze gemeente.

1. Wat heeft u bewogen om de politiek in te gaan en te kiezen voor deze partij?
In 2010 heb ik me samen met mijn man en 2 andere buurtbewoners ingezet voor behoud van het weiland aan de Wasweg en tegen de komst van een overdekte schietbaan. Wij kregen toen steun van de PvdA. Ik merkte toen dat je in de gemeentepolitiek veel kunt bereiken voor de inwoners van onze wijk en stad. De PvdA kiest voor solidariteit met elkaar en voor steun aan de zwakkere in onze maatschappij. Dat is me van thuis uit meegegeven!

2. Wat zou u direct willen veranderen als u raadslid gaat worden?
De bouw van meer betaalbare huur- en koopwoningen.

3. Wat zijn de 2 belangrijkste onderwerpen voor uw partij en waarom?
Voor de komende raadsperiode zijn 2 belangrijke themaโ€™s: de bouw van minimaal 1400 nieuwe woningen per jaar en รฉรฉn zorgloket in de wijken.

4. Met welke partijen zou u niet samen willen werken? En waarom?
In Den Bosch doen 17 partijen mee, dus samenwerken met anderen is noodzakelijk om een meerderheid te kunnen vormen. Ik zie de PvdA niet samenwerken met de PVV.

5. Veel partijen richten zich op specifieke dorpen en wijken. Aan welke wijken en dorpen is er volgens u te weinig aandacht besteed afgelopen periode?
Ik kan geen wijken of dorpen noemen die te weinig aandacht hebben gekregen.

6. Een bron van ergernis in Maaspoort is de huidige staat van het winkelcentrum. Wat zou de Bossche politiek hier voor een rol in kunnen spelen om dit te verbeteren? Het winkelcentrum is eigendom van Dela Vastgoed.
Het gemeentebestuur kan bij de eigenaar voorstellen doen voor verbetering van de omgeving, waardoor het winkelcentrum aantrekkelijker wordt voor winkeliers en klanten. Het is een ingewikkeld probleem, waarin ook klanten en winkeliers een rol hebben.

7. Veel verkeer uit Empel en de Groote Wielen maakt gebruik van de Maaspoortweg waaronder ook veel vrachtverkeer. De verwachting is dat door de komst van het nieuwe industrieterrein in Empel dit zal gaan toenemen. Wat zou een oplossing kunnen zijn om het gebruik van de Maaspoortweg te ontlasten?
Een oplossing zou kunnen zijn een nieuwe ontsluitingsweg via de Burgemeester Burgerslaan naar het nieuwe bedrijventerrein Empel. Op dit moment wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar mogelijke oplossingen voor dit ingewikkelde probleem. Een ding kan niet: verbreding van de weg. Wat bijvoorbeeld wel zou kunnen: een snelle busverbinding naar het station in de spits vanuit Empel, Groote Wielen en Maaspoort.

8. Maaspoort Kids bestaande uit een aantal betrokken wijkbewoners wil een eigen stek in de wijk voor kinderactiviteiten. Is uw partij bereidt dit initiatief te ondersteunen en hoe?
De PvdA is van harte bereid dergelijke initiatieven te ondersteunen. Hoe, moet nog bekeken worden in overleg met Maaspoort Kids.

9. Wat vond u van de bijeenkomst voor politieke partijen in de Schans?
Ik vond het jammer, dat er zo weinig wijkbewoners aanwezig waren.

10. Wat zou u als Maaspoorter voor onze wijk in de komende raadsperiode op de politieke agenda willen zetten
De bouw van een NS-station weer op de agenda. Een snelle busverbinding met het station in de spits.

Facebook reacties
Deel dit bericht:
Naar de inhoud springen
%d bloggers liken dit: