Woninginbraken tijdens Carnaval

Ondanks dat er tijdens de carnaval extra toezicht is geweest in de wijk, zijn er toch nog een paar woninginbraken gepleegd.

Tak van Poortvliethof: Op zaterdag 10 februari rond 22:00 uur, werd er gepoogd in te breken in een woning op de Tak van Poortvliethof. Er werd een raam aan de voorzijde van de woning opengebroken met een breekijzer. Er werd niets gestolen uit de woning.

Landstrekenlaan: Op zondag 11 februari tussen 17:30 uur en 19:30 uur, werd er ingebroken in een hoekwoning op de Landstrekenlaan. Aan de achterzijde werd een raam geforceerd. Uit de woning werden onder andere een laptop en een geldkistje gestolen.

Krokusvallei: Op maandag 12 februari tussen 17:00 uur en 22:30 uur, werd er ingebroken in een woning op de Krokusvallei. De voordeur werd met grof geweld geforceerd. De gehele woning is doorzocht en uit de woning werden diverse goederen weggenomen onder andere kleding, geld, paspoorten en sieraden.

Opmerkingen wijkagenten:

Ondanks de structurele informatie- en preventieberichten op sociale media en via BIN-berichten, merken de wijkagenten dat bewoners terughoudend zijn in het melden van verdachte situaties.

Voorbeeld: De buren zijn op vakantie, de overbuurman weet dat. De overbuurman hoort laat in de avond verdachte geluiden, afkomstig van de voorzijde van de woning van de buren die op vakantie zijn. Hij keek naar buiten, zag niets en belt de politie nietโ€ฆ

Of een bewoner die weet dat zijn buren op vakantie zijn en vreemde geluiden hoort uit de woning van de buren en dan denkt dat iemand de post aan het doen isโ€ฆ

In beide gevallen waren het woninginbrekers!

Beste bewoners, de politie heeft liever dat er een keer te veel gebeld wordt bij een verdachte situatie, dan niet bellen! De informatie die u heeft kan het ontbrekende puzzelstuk zijn of een fragment van een geheel.

Dus ziet u en verdachte situatie, twijfel niet en bel 112 !!

Facebook reacties
Deel dit bericht:
Naar de inhoud springen
%d bloggers liken dit: